Neix un projecte per millorar l'accés dels invidents al transport públic

Les Fundacions Vodafone Espanya, ONCE i TMB creen sinergies per facilitar l'orientació a través d'innovacions tecnològiques


Tecnologia al servei de la inclusió social de persones amb discapacitat. Aquesta és la màxima que segueix un projecte tecnològic d'R+D que facilitarà a les persones cegues o amb baixa visió l'ús del transport públic. La iniciativa, impulsada per les fundacions Vodafone Espanya, ONCE i TMB, compta amb el suport de la Mobile World Capital Barcelona.

Les tres fundacions promouran dues proves pilot de solucions tecnològiques per facilitar l'orientació de persones discapacitades en estacions de metro i parades d'autobús, mitjançant aplicacions en dispositius mòbils i balises de radiofreqüència. Les proves es duran a terme en una estació de metro i una parada d'autobusos de Barcelona.

En el cas del metro, es tracta que les balises desplegades en les instal·lacions interactuïn amb una aplicació instal·lada al dispositiu mòbil de l'usuari invident, per guiar-lo de manera segura en el seu trajecte des de l'accés exterior fins a pujar al tren, i viceversa. A través de l'aplicació, les balises enviaran informació direccional a l'usuari a cada derivació de l'itinerari.

Pel que fa a l'autobús, l'usuari obtindrà de manera automàtica en el seu dispositiu la identificació del vehicle que s'atura a la parada i el seu número de línia i destinació, perquè pugui decidir de manera autònoma si hi puja. Alhora, el conductor rebrà una alerta quan hi hagi una persona invident a la parada.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article